Menu

Fysiotherapie

Fysiotherapie is voor iedereen die gezondheidsproblemen ervaart, waarbij vaak het bewegen centraal staat. Een fysiotherapeut zal u helpen bij het herstel en het ontwikkelen van het optimale bewegen. Herstel is gericht op verbetering en behoud van de mogelijkheden. In elke levensfase kunt u fysiotherapie nodig hebben. 

Een fysiotherapeut richt zich op het houdings- en bewegingsapparaat ten aanzien van bestaande klachten. De cliënt wordt geholpen om de beweging in een gewricht, spier, pees, band te laten herstellen, het bewegen makkelijker te maken en de pijn te verminderen.
Naast klachten aan het bewegingsapparaat kunnen mensen met andere functiestoornissen bij de fysiotherapeut komen, zoals bijvoorbeeld MS, COPD, restklachten na een beroerte of mensen die een (zware) operatie hebben ondergaan en conditie willen opbouwen.

Bij de eerste afspraak worden de klachten of gezondheidsproblemen in kaart gebracht. De therapeut vraagt naar uw problemen en onderzoekt waar er beperkingen zijn. Vervolgens wordt er samen met u een behandelplan opgesteld.