Menu

Diensten

Fysiotherapie
Manuele therapie
Bedrijfsfysiotherapie
Medical Taping
Mental coaching
Sportersspreekuur
Medische Fitness

Fysiotherapie

Fysiotherapie is voor iedereen die gezondheidsproblemen ervaart, waarbij vaak het bewegen centraal staat. Een fysiotherapeut zal u helpen bij het herstel en het ontwikkelen van het optimale bewegen, ook voor behoud en bij achteruitgang. In elke levensfase kunt u fysiotherapie nodig hebben. 

Een fysiotherapeut richt zich op het houdings- en bewegingsapparaat ten aanzien van bestaande klachten. De cliënt wordt geholpen om de beweging in een gewricht, spier, pees, band te laten herstellen, het bewegen makkelijker te maken en de pijn te verminderen.
Naast klachten aan het bewegingsapparaat kunnen mensen met andere functiestoornissen bij de fysiotherapeut komen, zoals bijvoorbeeld MS, COPD, restklachten na een beroerte of mensen die een (zware) operatie hebben ondergaan en conditie willen opdoen.

Bij de eerste afspraak worden de klachten of gezondheidsproblemen in kaart gebracht. De therapeut vraagt naar uw problemen en onderzoekt waar er beperkingen zijn. Vervolgens wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. 

Manuele therapie

Een specialisatie van de fysiotherapie is de manuele therapie. Manuele therapie heeft als doel de gewrichten beter te laten functioneren ten opzichte van elkaar en je houding en beweging te verbeteren. Een manueeltherapeut heeft specifieke technieken om deze doelen te behalen.

Het resultaat van een behandeling manuele therapie vrijwel direct voelbaar. Iemand voelt een verbetering in de beweeglijkheid van gewrichten en voelt minder pijn. Naast de manuele technieken bestaat een behandeling uit voorlichting, advies en inzicht in (gezond) bewegen, mede als instructies en begeleiding.

Een manueeltherapeut heeft een extra opleiding manuele therapie gevolgd, na de opleiding fysiotherapie. Een manueeltherapeut heeft specifieke en extra kennis opgedaan in de werking en de beweging van gewrichten van het lichaam, in het bijzonder van de wervelkolom. Hiermee kijkt een manueeltherapeut naar de oorzaak van de klachten en kan hij hier een behandelplan voor opstellen.

Bedrijfsfysiotherapie

Bedrijfsfysiotherapie

Medical Taping

Fysiotherapie Rietmolen maakt ook gebruik van medical taping. Dit kan een aanvulling op de algemene fysiotherapie zijn. Medical taping is het “nieuwe” tapen, de tape is elastisch en heeft een ondersteunende of activerende werking. De huid speelt een grote rol bij de werking van de tape, de elasticiteit lift de huid op waardoor er een drukvermindering ontstaat.

Het voordeel van de tape is dat de beweging in een gewricht niet beperkt. Het tape heeft verschillende functies: het bevordert de beweging, vermindert pijn, geeft stabiliteit, vermindert zwelling, helpt een gewricht om een andere stand aan te houden.

Klachten waarbij medical taping goed kan worden ingezet:

  • Zweepslag
  • Golfers/tenniselleboog
  • Hielspoor
  • Knieklachten
  • Schouderklachten, impingement syndroom
  • Sportblessures
  • Hooikoortsklachten
 •  

Mental coaching

“Jezelf en anderen gewoon een goed gevoel geven” is de essentie van mental coaching.

De fysiotherapeut of manueel therapeut biedt oplossingen voor het fysieke, lichamelijke probleem. De mental coaching heeft oplossingen voor het mentale, geestelijke probleem.

Het doel is je eigen mental coach worden. Hiervoor gebruiken we een eenvoudige doch doeltreffende methode: “Gewoon doen”.

Mental coaching is:

• anders leren denken

• oplossingsgericht

• met gezond verstand

• eerlijk naar jezelf en naar anderen

Sportersspreekuur

Op maandagavond om 18.00 uur is er een sportersspreekuur in de praktijk. Sporters kunnen zich vooraf aanmelden om zich door de fysiotherapeut te laten onderzoeken. Vervolgens komt er een advies en indien nodig een behandelplan.

Mocht dit moment voor u niet uitkomen kunt u altijd een ander moment inplannen.

Medische Fitness

Fysiotherapie Rietmolen biedt medische fitness aan. Sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut voor ieder persoon. Iedereen krijgt een persoonlijk schema waarop zijn wensen/behoeften en eventueel klachten zijn afgesteld.

Het aanmelden voor de medische fitness kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld:

 • Lichamelijke klachten, maar toch willen sporten (met advies en supervisie van een fysiotherapeut)
 • De algemene conditie met een op maat gemaakt programma op peil houden of verbeteren
 • Individueel sporten, met medesporters voor het sociale aspect
 • Minder bewegen in de winter
 • Makkelijk en dichtbij
 • Een blessure, waarbij oefenen centraal staat en een stok achter de deur hebben
 • Kleinschalig sporten

De training is onder begeleiding van een fysiotherapeut en is in groepjes van 5-6 personen. Er zijn verschillende tijden, zowel overdag als na werktijd. In overleg kunt u meerdere keren per week gebruik maken van de oefenzaal.

Voor verdere informatie neem contact op met Fysiotherapie Rietmolen.